bus auto fiets

Horne Quartier Weert

Helaas kan er door de Corona-maatregelen nog geen inloopavond worden georganiseerd. Zodra er een nieuwe datum bekend is, wordt dit bekend gemaakt via deze website.

De gemeente Weert en Novaform gaan samenwerken in de planvorming voor de toekomstige inrichting van de voormalige Van Horne kazerne en het Landgoed De Lichtenberg. Het doel is om te komen tot een langdurige herbestemming van deze terreinen.

Het terrein van de voormalige kazerne is sinds maart 2016 eigendom van Stichting Horne Quartier Weert (HQ Weert). Op dit ogenblik is een groot deel van het terrein verhuurd aan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) voor de tijdelijke huisvesting van maximaal 1000 asielzoekers. De gebruikersovereenkomst met het COA loopt af in september 2020. 

Er is dus een nieuwe bestemming nodig om het terrein in te vullen na 2020. HQ Weert is ook eigenaar van Landgoed De Lichtenberg. Het is de bedoeling om het openluchttheater weer in gebruik te nemen en beide gebieden met elkaar te verbinden.

HQ Weert heeft Novaform Vastgoedontwikkelaars te Eindhoven opdracht gegeven om een visie te ontwikkelen voor dit gebied en dit toegankelijk te maken voor publiek. Novaform gaat daarbij samenwerken met de gemeente Weert.

Wethouder Wendy van Eijk: "De voormalige kazerne en Landgoed De Lichtenberg zijn iconische onderdelen van Weert. Iedereen kent het, maar er zijn maar weinig mensen die er ooit zijn geweest. Nu de kazerne leeg komt kan er een stap worden gemaakt met een herinrichting die past bij Weert en aansluit bij Landgoed De Lichtenberg. Mijn ambitie is om een prachtig stukje ‘nieuw’ Weert te realiseren."

Meld je nu aan en blijf op de hoogte

Ben je geïnteresseerd in de ontwikkeling van het Horne Quartier? Vul dan hieronder je gegevens in en wij houden je op de hoogte. 

Waarom schrijf jij je in voor Horne Kwartier?

Bedankt

Je inschrijving is succesvol verstuurd

Adresgegevens Horne Quartier C.V.

Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe